Αρχική σελίδα | Εξυπηρέτηση πελατών | Επικοινωνία | Προφίλ της εταιρίας | Χάρτης περιεχομένων

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010 η Θεσσαλονίκη βλέπει ψηφιακά!

ΔΕΚΤΕΣ MPEG-4 HD ΔΕΚΤΕΣ MPEG-4 HD

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας στις 14 Ιανουαρίου 2010. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08, ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και Φιλίππειου. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη ενώ διακόπηκε από το Φιλίππειο, σύμφωνα πάντα με την συγκεκριμένη απόφαση.
Το ψηφιακό σήμα καλύπτει μία ευρύτατη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και πόλεις όπως Κιλκίς, Κατερίνη, Έδεσσα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη. Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ήρθε και έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, και ιδιαίτερα στους Δήμους Πολίχνης και Συκεών, προσφέροντας σε όλους κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου καθώς και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG).
Σημειώνεται ότι όσοι τηλεθεατές επιθυμούν να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας θα χρειαστεί να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4.
Κυριακή, 19. Μαΐου 2024 13:56:34 · Πνευματικά δικαιώματα ©1998-2024 MAGNAVISION